Célunk a balesetmentes motorozás propagálása valamint elősegítése. Az emberek, különös tekintettel a fiatalok figyelmének felhívása a technika és a környezet kényes kapcsolatára. Annak érdekében, hogy sok baleset elkerülhető legyen, tudatosabbak legyenek azok akik ezt a formáját választják a közlekedésnek, akár hobbi akár munka, akár sport tevékenységként.

Alapvető vezetéstechnikai tréningeken is gyakorolható, elsajátítható alap feladatok, amik elengedhetetlenek a biztonságos és az élvezetes motorozáshoz.

 

Az  is a cél, hogy a motorozáshoz szükséges és elengedhetetlen elméleti tudás kerüljön bemutatásra. Szerteágazó ismeretek, műszakilag a motorral kapcsolatban, a konkrét típúsok kapcsán, vissztekintés, a technika, kezelőszervek használata, karbantartás, szervíz feladatok, Túrák. Az anatómiai háttér: Milyen izomcsoportokat használunk motorozás közben, hogyan fejlesszük ezeket az izmokat, mit és hogyan nyújtsunmit lehet túlzásba vinni? A saját határaink megtalálásának művészete. A főbb különbségek a közúti, a pálya és a terepmotorozás között anatómiai szempontból A különböző üléspozíciókból adódó anatómiai rendellenességek kialakulásának megelőzése (csupaszmotor, sportmotor, enduro, chopper)

Olyan általános gyakorlatok bemutatása  akár neves szakértő által mint pl.: milyen sebességgel közelíts meg egy kanyart, hová nézz, hogy lassíts kanyarban a fék használata nélkül, gázfröccs visszaváltással, hogy válaszd ki a legjobb ívet, hogy gyorsíts ki biztonságosan a kanyarból amelyek lehetnek : normál ívű, beszűkülő kanyart, változó útminőségűt, beláthatatlant.

 

 

Megosztás
MVA Motoros Club